Så här gör man Frittata:
Frittatan ska igentligen ha paprika i men jag valde bort den och tog bacon i stället men jag kommer skriva upp receptet som står i boken med papriken.
Till 4 personer:
800g kokt, kall potatis
2 röda paprikor
8 ägg
8 msk vatten
1 msk potatiskrydda (Spice Island)
eller italiensk salladskrydda
3 msk raps - eller olivolja
2 dl riven ost
1 tsk salt
Garnering:
persilja
SÅ HÄR GÖR DU:
1: Sätt ugnen på 225grader. Skala och skär potatisen i tärningar. Kärna ur och strimla paprikan.
Vispa ihop ägg, vatten och potatiskrydda.
2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna som tål ugn, gärna med släpplätt-beläggning. Stek potatis
och paprika under omrörning ca. 5 minuter. Strö över ost och krydda med salt.
3. Häll äggsmeten i pannan, stek på svag värme ca. 5 minuter. Efterstek mitt i ugnen ca. 10 minuter
tills äggsmeten stannat och frittatan fått fin färg. Garnera med persilja.
När du är klar så ska den se ut såhär (på ett ungefär i allafall):